Gør skærmbriller til et nødvendigt gode – i stedet for et nødvendigt onde.

Denne side er ment som en appetitvækker for dig som er beslutningstager og influent når din virksomhed skal vælge samarbejdspartner til køb af skærmbriller til medarbejdere.

Hvis en medarbejder i din virksomhed har ret til arbejdsgiverbetalte skærmbriller – så kan du ved at indgå en aftale med Democratic Eyewear – opnå fordele for såvel virksomheden som for medarbejderen.

Fordele for medarbejderen:
Medarbejdere med forkerte briller – er ofte medarbejdere der ikke trives. Gener som træthed, rygsmerter, hovedpine er tiltagende – simpelthen pga af de mange timer som folk sidder foran skærmen – uden at have briller som er beregnet til skærm eller ikke er opdateret til det aktuelle syn.

Mange gener kan reduceres eller helt fjernes ved brug af rigtige skærmbriller – hvilket også indvirker på øget trivsel mens man er på arbejde.

Fordele for virksomheden:
Det antal timer der er forbundet med skærmarbejde i mange jobs er for opadgående i langt de fleste brancher. Derfor bliver det også mere og mere nødvendigt at alle arbejdsredskaber til at udføre sit job ved skærmen er opdaterede. I den sammenhæng kan man se skærmbriller som et arbejdsredskab. I hvert fald ligger det fast at medarbejderens effektivitet foran skærmen er helt afhængig af at have professionelle og opdaterede skærmbriller.

Brands som vi forhandler:
Ud over vores eget mærke Democratic Eyewear har vi udvalgt brillestel som vi virkelig godt selv kan lide – fra brands som Tom Ford, Gucci, Oliver Peoples, Haffmans & Neumeister, Cutler And Gross, Savile Row m. fl.

Fordelen ved at have de mange udvalgte brands er at medarbejderen altid kan opgradere sin skærmbrille efter egne præferencer – naturligvis hovedsagelig for egen regning. 

Aftalens muligheder

Aftalen giver alle medarbejdere adgang til;

1. En synstest (20-30 min).

2. De tyndest mulige glas med 3-i-1 overfladebehandling (anti-refleks, anti-ridse & anti-smuds) mulighed for blue-light filter.

3. Et stel af italiensk acetat eller japansk titanium + tyske kvalitetshængsler til:
   – Skærmbrille
   – Beskyttelsesbrille
   – Sikkerhedsbrille
   – Arbejdsbrille

 4. 10% rabat til på DE solbriller med styrke – privat for medarbejderen. Hver medarbejder får mulighed for at købe en DE solbrille med styrke.

5. Mulighed for konsulentydelser: Democratic Eyewear A/S kan indgå en aftale om at lave opmåling af afstande mellem medarbejderne og deres respektive arbejdspladser.

Priser og produkter

Pakkepris
Komplet briller
Pakkepris
i butik
Rabatter Pakkepris
i aftalen
Pakkepris
i aftalen
Enkeltstyrke
Mulige brands *)
inkl. moms
inkl. moms
ex. moms
Min. 20 varianter
inkl. 1,5 index
Buddah 995 DKK 25% 750 DKK 600 DKK
Min. 150
varianter **)
Democratic Eyewear,
Democratic Eyewear Titanium
1995 DKK 20% 1600 DKK 1280 DKK
Min. 90
varianter **)
Karen Walker, Belvie, Karmah,
Etnia Barcelona 
2995 DKK 20% 2400 DKK 1920 DKK
Min. 150
varianter **)
Tom Ford, Savile Row, Miga, Massada,
Cutler And Gross, Haffmans Neumeister, Montana, Oliver Peoples
3995 DKK 20% 3200 DKK 2560 DKK
Flerstyrke
Min. 20
varianter **)
Buddah
2995 DKK 43% 1700 DKK 1360 DKK
Min. 150
varianter **)
Democratic Eyewear,
Democratic Eyewear Titanium
3995 DKK 32% 2700 DKK 2160 DKK
Min. 90
varianter **)
Karen Walker, Belvie, Karmah,
Etnia Barcelona 
4995 DKK 26% 3700 DKK 2960 DKK
Min. 150
varianter **)
Tom Ford, Savile Row, Miga, Massada,
Cutler And Gross, Haffmans Neumeister, Montana, Oliver Peoples
5995 DKK 22% 4700 DKK
3760 DKK 

*) Brands bliver løbende fornyet.
**) Glassene inkl. enten 1.5, 1.6, 1.67 eller 1.74 index – de bedste glas for synseffektiviteten anvendes. 

Vi tilbyder en pakkepris:

1 synstest + tyndest mulige glas med 3 overfladebehandlinger + et stel som medarbejderen selv vælger.

Synstest
30 min. udført med det nyeste og mest præcise udstyr på markedet.

Glas
Vi vælger tyndest mulige glas i forhold til stellet og synsstyrken + tilfører 3-i-1 overfladebehandling: anti-refleks, anti-ridse og anti-smuds, eller blue-light filter efter ønske til samme pris.

Stel
Alle er top kvalitetsstel. Et stel vælges ud fra de brands, som vi har i butikken. Brands og stel fornys løbende for at sikre nyeste designs er tilgængelige.

 

Hvordan gennemføres købet af skærm-, arbejds-, og sikkerhedsbriller

1. Mål på afstande ved medarbejders arbejdsbord Medarbejder møder i butik med mål på essentielle afstande ved medarbejderes arbejdsbord.

2. Synstest gennemføres.

3. Stel vælges.

4. Glas: Ud fra synseffektivitet og stellet sættes de tyndest mulige glas i med 3-i-1 overflade behandling: Anti-refleks, anti-ridse og anti-smuds.

5. Betaling gennemføres på baggrund af rekvisition underskrevet af virksomheden: Medarbejderen får en kvittering med tilbage som vedhæftes til faktura, der sendes dagen efter til betaling indenfor 7 dage.

6. Afhentning og tilretning af briller efter 10-12 dage.
Medarbejderne er altid velkommen til at komme forbi for at få strammet briller op så de altid sidder perfekt.

Gældende lovgivning 

SKAT

  • Arbejdsgiveren må betale op til 5.900 kr. for en skærmbrille og synstest for at holde købet skattefrit for virksomheden.
  • Arbejdsgiveren sætter beløbsgrænsen for sine medarbejdere - ofte ser vi et samlet beløb på 2.500 kr. (synstest + brille) fra arbejdsgiver men det er op til den enkelte virksomhed.
  • Definition på skærm/arbejdsbriller: Briller der er nødvendig for udførsel af skærmarbejde eller andet arbejde der krævet et godt syn.
  • Hvis medarbejderen bruger briller i.f.m. arbejdsrelaterede møder og kurser udenfor arbejdspladsen, samt til hjemmearbejdsdage, er brillerne skattefrie.
  • Anvendes skærmbrillerne i den forbindelse i den private sfære, til privat brug, vil skærmbrillerne dog være omfattet af ligningslovens § 16, stk. 3, 6. pkt., og kun blive beskattet, hvis den samlede værdi af skærmbrillerne overstiger en beløbsgrænse på 5.900 kr. (2017-niveau). Det samme er gældende ved privat brug af skærmbrillerne ved hjemmearbejdsdage.

Arbejdstilsynets bekendtgørelse

  • Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1108 §6 slå fast at den ansatte har ret til en undersøgelse af øjne og syn inden skærmarbejdet påbegyndes.
  • Medarbejderen har ret til en betalt synsundersøgelse, hvis der er gener på grund af computerarbejde. Hvis undersøgelsen viser, at det er nødvendigt med skærmbriller for at afhjælpe generne, skal arbejdsgiveren betale for brillen. 

Vi er en dansk virksomhed
med rødder i det lokale

Democratic Eyewear blev stiftet i januar 2019 af mennesker med lang erfaring fra optikerbranchen. Vi havde set os grundigt omkring på det danske brillemarked – og dets priser – og sagt til hinanden: ”Det kan ikke passe!”.

Så vi stiftede Democratic Eyewear ud fra et brændende ønske om at skabe et ærligere alternativ til de eksisterende optikere med fair priser, der går uden om mellemmænd.

Vi vil forbedre brillekøbsoplevelsen for dig, før, under og efter dit køb – hvad enten du handler i vores webshop eller i en af vores butikker. Det skal være en inspirerende proces at få nye briller.

Det gode brillekøb begynder med en præcis og professionel synstest. Vi har det nyeste og mest avancerede udstyr, og vores samarbejde med førende øjenlæger er en naturlig del af vores hverdag. Vores optikere er specielt uddannede og har trænet grundigt i at bruge det avancerede udstyr. I denne forbindelse kan vi nævne at vi både tilbyder synstest og sundhedstjek.

Vores to butikker:
København – Østerbrogade 54, 2100 Ø
Telefon: 3929 2100
Mail: hello@democraticeyewear.com

Odense – Klaregade 7, 5000 Odense
Telefon: 7170 5000
Mail: odense@democraticeyewear.com