Som brillevirksomhed ligger det i vores natur at se klart – og gøre vores for planeten

Skrevet af: Democratic Eyewear

At vende det blinde øjne til og gøre ingenting hjælper ikke med at redde planeten. Derfor har vi lagt en plan 

As an eyewear company it's in our nature to see clearly – and do our share for the planet
Brilleindustrien er generelt ikke bæredygtig, men hos Democratic Eyewear har vi lagt en plan. Vi vil tage de nødvendige skridt og over tid arbejde hen os imod at blive så bæredygtige som overhovedet muligt og samtidig minimere vores miljømæssige fodaftryk.
 
Da vi stiftede Democratic Eyewear var det vores vision og mission at tage ansvar og stræbe efter at være så bæredygtige som muligt i alle aspekter af vores virksomhed. Det er en stor forpligtelse, men vi er klar til den.
 
Vi har meget omhyggeligt udvalgt de produkter, materialer og leverandører, som vi arbejder med.


Produkt innovation til gavn for miljøet

Hvert stel vi producerer, pakker og sender har en negativ indvirkning på miljøet. Men vi arbejder på sagen. Mere end 60% af vores stel er fremstillet af acetat – træmasse og bomuld blandet med polymer plasticider – ja, plastik, uheldigvis. At lave stel uden plastik er en udfordring og at forbedre det gør ikke udfordringen mindre.

Det er her bio-acetat kommer ind i billedet: Polymer plasticiderne bliver erstattet af bio-nedbrydelige plasticider. Det gør acetatet nedbrydeligt, når man først fjernet de små metaldele som hængsler og skruer.

Bio-acetat er en anden og bedre mulighed, men det er ikke den perfekte løsning. Her og nu er valgmulighederne begrænsede, men sammen med vores leverandører arbejder vi aktivt på at udvikle flere farver i bio acetat, nye måder at anvende genbrugsmaterialer som kasseret acetat på, RPET (engangs plastik som f.eks. vandflasker) og upcycling, hvor vi konverterer gamle og kasserede materialer til nye og brugbare materialer i endnu bedre kvalitet……så bare følg med her på siden!

På nuværende tidspunkt er 4% af vores egne stel fremstillet af bio acetat. Ved slutningen af 2020 er det vores mål at forøge brugen af bio-baseret og genbrugs-plast i vores portefølje til 30%.


Æske, klude og indpakning

Alle etuier og klude i vores egne Democratic Eyewear designs er fremstillet af genbrugt PET, og vi har afskaffet papæsker til vores egne designede briller – og vi arbejder sammen med vores brands for at få dem at følge i vores fodspor.

Vi bryder os ikke om plastikposer – de matcher ikke vores værdier. I stedet for bruger vi papirposer fremstillet af genbrugspapir, og vi ser på mulighederne for at udvikle vores egen multipurpose indkøbspose.

I 2020 vil vi have vores egen multipurpose indkøbspose fremstillet af en blanding af genbrugt bomuld og genbrugs PET. Blækket vi vil bruge til at printe på posen er vandbaseret, så posen efterlader noget kemi i vandet, når du vasker den.Vores leverandører er nøje udvalgte

Vi har været meget omhyggelige med at udvælge de fabrikker, vi arbejder sammen med, og de lever alle sammen op til de påkrævede sociale, miljømæssige og europæiske standarder. De er alle sammen blevet kontrolleret grundigt af Bureau Veritas og de arbejder alle efter strenge etiske regler, som er:

  • Intet børnearbejde
  • Intet tvangsarbejde
  • Ingen diskrimination eller chikane
  • Respektfulde og sikre arbejdsrelationer
  • Minimumsløn
  • Kompensation for overarbejde
  • Rimelige og fornuftige arbejdstider
  • Et sikkert og sundt arbejdsmiljø
  • En gennemsigtig miljøpolitik, der lever op til vores standarder

 

Vores løfte

Vi lover at vi holde øje med vores indvirkning på miljøet og sætte klare mål for forandring på kort og lang sigt. Ved at være åbne omkring vores processer, håber vi at kunne inspirere vores branche til at følge i vores fodspor. Vi ved godt, at vi er en lille spiller, men vi har store planer. Følg vores rejse og slut dig til os ved at tænke dig om to gange, når det gælder din egen indvirkning på miljøet.