Her er de 6 største solbrilletrends i 2023

Skrevet af: Democratic Eyewear

Vi har samlet et udsnit af de mest populære solbrilletrends i 2023 og guider dig til, hvilke tendenser du skal kigge efter, når du vælger årets solbriller.

Her er de 6 største solbrilletrends i 2023

I år er solbrilletrenden især præget af retro-inspirerede glas, kantede former og inspiration fra sportens verden. Solbrillemoden i 2023 er med andre ord karakteriseret ved trendy former, modige farver og et tilbageblik til nogle af de klassiske stilarter.

Hvilke solbriller skal jeg vælge?

Solbriller er en uundværlig accessory, der bør være en del af enhver garderobe. De fuldender ikke kun dit outfit, men beskytter også dine øjne mod solens UV-stråler.

Der findes mange populære solbriller i forskellige former og farver, der præger modebilledet netop nu, og det kan være svært at vælge præcis det par, der passer til dig og dit ansigt. 


For det første skal du finde ud af, hvilken type solbriller, du gerne vil have, og om det skal være polaroidsolbriller eller ej. Polaroidsolbriller fjerner refleksioner og genskin fra solen.

Læs hvilke tendenser, der præger solbrillemoden i år, og få mere inspiration til dit næste solbrillekøb. Hos Democratic Eyewear har vi et stort udvalg af både dame solbriller og herre solbriller, så du kan roligt gå på opdagelse i vores sortiment.

90’er-inspirerede solbriller 

90’er-inspirerede solbriller er en trend, der har gjort et comeback de sidste par år. Fælles for 90’ernes solbrillemode er de helt smalle stel, det minimalistiske udtryk og de tonede glas, der præger modebilledet igen. 


De ovale og kantede briller er også en del af 90’ernes modebillede, og er igen blevet populære til både kvinder og mænd – inspireret af hiphop-miljøet i 1990’erne og start 00'erne. Et godt eksempel på at historien gentager sig selv, og at 90’ernes æstetik er kommet for at blive.

De smalle briller er med garanti noget, vi vil se meget mere af i 2023, så hvis du vil være med helt fremme i modebussen, så skal du overveje et par smalle solbriller med skarpe, kantede stel – måske med farvede glas? 

Se vores udvalgte 90’er-inspirerede solbriller:

Retrosolbriller 

De retro-inspirerede solbriller fylder også en del i modebilledet lige nu, og er helt sikkert en af de hotteste tendenser inden for solbriller i 2023. De trækker tråde tilbage til 1970'erne med deres store, runde stel og glas i varme, brune farver. Perfekt til dig, der godt kan lide en mere markant statement-solbrille. Denne type solbriller findes også i en opgraderet Aviator-form, der typisk er større og mere kantet end førhen, og med glas i alverdens farver. 


Så hvis du er til en større solbrille, så kan du med fordel overveje at hoppe med på retrobølgen og investere i et par af årets mest moderne solbriller.  

Se vores udvalgte retro solbriller:

 

Farvede stel 

De dristige og farverige stel er især blevet populære i 2023. Fra de klassiske farver til hvid og brunlige nuancer til de mere farverige og modige nuancer. Der er noget til enhver smag, når det handler om solbrillemoden i 2023.

De mest trendy solbriller lige nu har fokus på stærke farver og kantede stel, der vækker opsigt. Med andre ord er denne solbrillestil som taget ud af de farverige 80’ere, og mange af de store designere i år har da også satset på de vovede farver og excentriske udtryk.

Så hvis du ikke er bange for at vække opsigt, kan du overveje at vælge et par af sommerens populære solbriller i pangfarver.  

Se vores udvalgte farvede stel:

 

Sportssolbriller 

I takt med at flere af os får en mere og mere aktiv livsstil, afspejles det også i solbrillemoden, der er præget af trendy sportsbriller, inspireret af blandt andet cykelsportens verden.

Særligt den klassiske racerversion med tonede gradient-glas er blevet populær som en del af garderoben i 2023. Sportssolbrillerne er udviklet med henblik på at give optimal UV-beskyttelse under fysisk aktivitet, og er derfor velegnet til dig, der gerne vil have en god komfort og høj beskyttelse til øjnene. 


Hvis du er til et sporty udtryk, der vækker opsigt denne sommer, kan du med fordel overveje at springe ud i en af de moderne sportssolbriller.

Polariserede solbriller

Polariserede solbriller bliver ved med at være populære år efter år; dels på grund af deres tekniske fordele, men også som en stilfuld accessory.

De polariserede briller er geniale, fordi de eliminerer blænding fra solen og andre forstyrrende refleksioner, der kan skabe ubehag for øjnene. De polariserede glas i brillerne fungerer ved at afbøje refleksioner og genskær fra indirekte, vandrette stråler. Det kan være fra reflekterende overflader som sne, asfalt og vinduer.

Polariserede solbriller er et stilsikkert valg til dig, der gerne vil have et par klassiske solbriller, der samtidig giver dine øjne den ultimative beskyttelse. De populære polaroid solbriller kommer i mange forskellige former og farver, der gør dem til en alsidig del af din garderobe. 

 

Cat-eye solbriller 

De ultra-populære cat-eye solbriller har længe været nogle af de mest trendy solbrillemodeller, og det fortsætter de med at være i 2023. De præger nemlig stadig solbrillemoden, og med god grund. De er både klædelige og klassiske, og så er de et elegant valg, der leder tankerne hen på 1960’erne og Audrey Hepburns ikoniske cat-eye solbriller. Det er et godt valg til dig, der gerne vil have et par solbriller, der er trendy og giver et sofistikeret og moderne look.

Langt de fleste cat-eye modeller i dag fås i mange forskellige farver og former, så der findes et par til enhver ansigtsform.

Se vores udvalgte Cat-eye solbriller:

 

Klassiske sorte solbriller 

De klassiske sorte solbriller er en alsidig favorit, der for alvor er at finde som en af de mest populære solbriller i 2023. Den sorte farve er et sikkert valg, der passer til ethvert outfit. I 2023 er specielt de smalle udgaver blevet populære i modebilledet, og flere store designere har givet deres bud på, hvordan den perfekte sorte solbrille skal se ud i år. Lige fra enkle metalstel til mere chunky, sorte stel med mørke glas.

De sorte solbriller findes i forskellige former lige fra de firkantede til de mere ovale modeller, der er blevet særligt populære de senere år. Det er et perfekt valg til dig, der gerne vil have en klassisk solbrille, der passer til enhver anledning.

Se vores udvalgte Klassiske sorte solbriller:

Find flere værdifulde tips til valg af briller i vores stilguide: Stilguide: Sådan finder du de rigtige briller til din ansigtsform