Stilguide: Sådan finder du de rigtige briller til din ansigtsform

Skrevet af: Democratic Eyewear

Det kan være svært at finde det helt rigtige brillestel til din ansigtsform. De fleste af os har prøvet at stå og prøve et hav af forskellige briller uden helt at vide hvilken type brille, der passer til vores ansigt.

Stilguide: Sådan finder du de rigtige briller til din ansigtsform

Din ansigtsform har nemlig indflydelse på, hvilket brillestel, der passer til dig. Det er meget forskelligt hvilke briller, der klæder de forskellige typer af ansigtsformer, og derfor er det altid en individuel sag, hvilken type briller, man bør gå efter. Der er flere faktorer, du kan tage højde for, når du skal finde den perfekte brille, der klæder dit ansigt.

Vi har samlet vores bedste tips til, hvordan du finder det helt rigtige brillestel til din ansigtsform, som fremhæver dine ansigtstræk på bedste vis. 

 

Hvilke briller skal jeg vælge? 


Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken form dit ansigt har. Der findes forskellige ansigtsformer, og det kan være en god måde at finde ud af, hvordan du finder den rigtige brille, der fremhæver dine bedste træk. 


Herunder kan du se vores guide til ansigtsformer. Det er vigtigt at bemærke, at ansigtsformerne kan variere eller overlappe. Som udgangspunkt er det dog en god rettesnor for, hvilken brilletype, der i de fleste tilfælde passer til dit ansigt. 

 

Rundt ansigt 

Et rundt ansigt er karakteriseret ved, at det har bløde linjer. Bredden og længden på ansigtet er næsten ens, mens kæbelinjen er blød og mindre udtalt. Kinderne er ofte fyldige. 

Rundt ansigtsform

 

Briller til rundt ansigt

Til et rundt ansigt er det ofte klædeligt med et kantet stel, der skaber en indsnævrende effekt, der samtidig giver kontrast til dit ansigt. Undgå runde stel og andre briller, der fremhæver din runde ansigtsform endnu mere.

Til en rund ansigtsform skal du gå efter stel som disse:

Tom Ford - FT5584-B
Haffmans & Neumeister - Gurvich
Titanflex Kids - 830074
Massada - Buono Il Brutto Il Cattivo

 

Ovalt ansigt

Et ovalt ansigt har en længere form med en let afrundet kæbelinje og en lidt bredere pande. Denne ansigtsform betragtes ofte som en af de mest balancerede ansigtsformer. 

Ovalt ansigtsform

 

Briller til ovalt ansigt 


Folk med et ovalt ansigt kan faktisk bære langt de fleste typer briller, fordi deres ansigt er så balanceret. Hvis du er en af de heldige, der har denne ansigtsform, kan du derfor med fordel kaste dig ud i nogle af de mere vovede brillestel. Du kan nemlig både bære store, markerede brillestel og smalle briller.  

Til en oval ansigtsform skal du gå efter stel som disse:

Cutler and Gross - 1241
Massada - Wave
Frame Montana - FM10
Haffmans & Neumeister - Onyx


Trekantet

Et trekantet ansigt har en bredere pande, der gradvist indsnævres ned til en smallere og spidsere kæbelinje. Ofte er kæben en smule mere vinklet og spids. 

Trekantet ansigtsform

 

Briller til trekantet ansigt

Til et trekantet ansigt vil det ofte være klædeligt med et fremhævet og markant stel, der har fremtrædende detaljer på den øverste del af stellet. Det kan f.eks. være et brillestel med en double bridge, der hjælper med at skabe harmoni til dit ansigt. Cat-eye stel med mere markante hjørner kan også være gode til at give mere bredde til den øverste del af ansigtet.

Undgå stel, der er for smalle eller rektangulære, da de kan fremhæve forskellen mellem den bredere pande og den smalle kæbe. 


Til en trekantet ansigtsform skal du gå efter stel som disse:

Belvie - Hannele
Tom Ford - FT5709
Cutler and Gross - 1346
Haffmans & Neumeister - Penrose


Firkantet


Et firkantet ansigt har en bred pande med en kæbelinje, der er lige så bred, og ofte kan den endda være bredere. Kæben er sommetider mere markeret. 

Firkantet ansigtsform

Briller til firkantet ansigt 


Et firkantet ansigt er det ofte en god ide at vælge mere afrundede brillestel, der ikke er for kantede ligesom dine ansigtstræk. På den måde vil de runde briller i stedet bløde op for dit ansigt. Ovale brillestel er også rigtig gode til et firkantet ansigt, og specielt ovale briller med et tyndere brillestel klæder denne type ansigtsform rigtig godt. 


Til en firkantet ansigtsform skal du gå efter stel som disse:

Massada - Spatial Composition
Massada - Golden Section
Haffmans & Neumeister - Audrey
Haffmans & Neumeister - Twiggy

Hjerteformet


Et hjerteformet ansigt har ofte en bredere pande, og ansigtet indsnævres ned til en smallere kæbelinje. Kæbelinjen er som regel mere spids eller skarp, og kindbenene er i de fleste tilfælde høje og tydelige. 

Hjerte ansigtsform

 

Briller til hjerteformet ansigt 


Hvis du har et hjerteformet ansigt, skal du overveje at gå efter brillestel, der afbalancerer de forskellige dele af dit ansigt.

Til denne ansigtstype er det ofte klædeligt med detaljer på den nederste halvdel af brillestellet, da det fjerner opmærksomhed fra den bredere pande. Prøv også brillestel, der har tykke eller markante stænger ved kæben. Det kan tilføre volumen til dette område og skabe balance mellem panden og den smalle kæbe. Undgå brillestel, som pilotbriller, der fokuserer på den øverste del af dit ansigt. 


Til et hjerteformet ansigt skal du gå efter stel som disse:

Titanflex Kids - 830074
Belvie - Alvia
Miga - Machiko
Belvie - Tom


Diamantformet 


Et diamantformet ansigt har en bredere pande og kæbelinje, mens kindbenene er mere fremtrædende og markerede. 


Diamant ansigtsform

Briller til diamantformet ansigt 


Til et diamantformet ansigt er det ofte en god ide at gå efter ovale brillestel, der skaber harmoni til ansigtet og bløder de skarpe ansigtstræk op. Prøv også brillestel, der har en ekstra detalje, såsom farve eller mønster, ved panden. Det kan hjælpe med at tilføje volumen og ekstra bredde til dette område. Undgå for smalle eller rektangulære stel, da det kan fremhæve de skarpe ansigtstræk. 


Til et diamantformet ansigt skal du gå efter stel som disse:

Oliver Peoples - OV5004
Democratic Eyewear - Cheek
Massada - Spatial Composition
Democratic Eyewear - Bold

Det er altid en god idé at forhøre dig hos en professionel brilleekspert for at få vejledning til, hvilket brillestel, der passer bedst til din ansigtsform. Læs også gerne vores guide omkring den seneste brillemode og kom godt fra start med et par moderigtige briller!

Skal du også finde det helt rigtige par solbriller? Så kan du læse vores blogindlæg om de 6 største trends indenfor solbriller eller gå på opdagelse i vores udvalg af solbriller.

Hos Democratic Eyewear står vores dygtige optikere altid klar til at rådgive dig og yde ekspertviden, når du skal have nye briller. Kom og besøg en af vores butikker, så guider vi dig frem til, hvilke briller du skal gå efter. I vores butikker kan du også få lavet en professionel synstest. Book din synstest hos Democratic Eyewear.